- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Како да натерате вашу мачку да смрша

CC0 / / Мачка
Мачка - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
Пратите нас
Прекомерна килажа код кућних љубимаца није ништа неуобичајено, али и те како може утицати на њихово здравље. Као и код људи, најбоље је када мачке и пси имају идеалну тежину, чиме ће одржавати своје оптимално здравље. Ипак, чињеница је да и мачке и пси воле да једу и да често немају меру, па је последица тога најчешће гојазност.
Да би мачка смршала, потребно је да уведете одређене мере и помогнете јој у њеној дијети.

1. „Принудна“ шетња

Раздвојите јој чинијице с храном и водом на удаљена места у стану или различите спратове уколико имате кућу. На тај начин биће присиљена да се мало прошета, пре него што се „завали” у креветић или на кауч и одрема након обилног ручка.

2. Посластице

Уколико желите да ваша мачка постигне витку линију, морате заборавити на разне посластице за награду. Покушајте да замените посластице новим играчкама. Такође, фокусирајте се на оне које ће натерати вашу мачку на што брже кретање.

3. Ласер

Њима је малена црвена тачка на поду или зиду, која се брзо креће, нешто што ће их и те како заинтересовати за игру, а тиме ће се кретати више и брже него иначе.
То ће јој помоћи да буде физички активна и да се креће, што је веома битно када је у питању смањење тежине код кућних љубимаца.

4. Вертикалне површине

Чак и онда кад нисте код куће или немате времена за играње са својим љубимцем, битно је да му осигурате довољно вертикалних површина на које може скакати. То може бити прозор или пењалица, било шта што је осигурано да се на то може слободно скакати.

5. Храна

Још један трик с храном укључује премештање хране за време храњења. Можда би било најбоље са стола на под и обрнуто.
Тако ће ваша мачка сигурно уложити напор у то да се покрене, јер храна је ипак храна. Било би добро и мало смањити порције, али је битно да пазите да их не смањите превише, како ваш љубимац случајно не би остао гладан, преноси портал ДДЛ.
Kot w okularach  - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
ДРУШТВО
Како мачкa утиче на ваше срце
Мачка у кревету - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
ДРУШТВО
Зашто мачке воле да спавају у близини својих власника
Мачка се умива - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
ДРУШТВО
Зашто мачка лиже себе и власника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала