- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија забрањује летове авио-компанијама из Бугарске, Пољске и Чешке

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаАвион
Авион  - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
Пратите нас
Русија је забранила авио-компанијама из Бугарске, Пољске и Чешке да обављају летове над њеном територијом као одговор на „непријатељске потезе тих земаља“, саопштила је Росавијација.
Ова одлука ступила је већ на снагу и односи се на све авио-компаније из тих земаља или су регистроване у њима.

„Ова одлука донета је у складу са нормама међународног права као одговор на забрану летова наших авиона“, додаје се у саопштењу.

Росавијација наводи и да летови из тих земаља над територијом Русије могу убудуће да се изводе искључиво уз дозволу руске Агенције за контролу летова или Министарства за спољне послове.
Подсетимо, Пољска је од поноћи затворила ваздушни простор за руске авио-компаније, а након те земље то су учиниле и Чешка и Бугарска.
У међувремену огласиле су се и Летонија и Естонија које наводе да планирају ускоро такође да затворе ваздушни простор за авионе руских авио-компанија
„Уверавам вас да ће ваздушни простор за руске летелице бити затворен“, објавио је министар правде Летоније Јанид Борданс.
Како је саопштио министар економије и инфраструктуре Естоније Тави Ас, Талин се придружује иницијативи Пољске и намерава да забрани свим руским авио-компанијама да користе ваздушни простор Естоније.
Експлозија у Луганску - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
РУСИЈА
Одређене руске банке биће искључене из СВИФТ-а, гори складиште нафте код Кијева /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала