- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сајт молдавског Спутњика доступан на новим електронским адресама

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаЛого новинске агенције Спутњик
Лого новинске агенције Спутњик - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
Пратите нас
Сајт агенције Спутњик Молдавија доступан је на новим електронским адресама, саопштила је редакција агенције.
„Сајтови Спутњика Молдавија поново раде и доступни су на новим адресама. Данас су власти Молдавије објавиле да се укида сајт агенције од 26. фебруара 'због одлуке Службе за информације и безбедност'. Али неће моћи тако лако“, објавила је редакција агенције на Телеграму.
Сајтовима агенције на руском, молдавском и румунском језику може се приступити преко следећих електронских адреса: ru.md.sputniknews.com,, md.sputniknews.com, ro.md.sputniknews.com.
Вести агенције Спутњик Молдавија могу се такође пратити на њиховом каналу на Телеграму.
Раније је редакција агенције Спутњик Молдавија саопштила да је добила обавештење од власти из Кишињева да ће сајт агенције бити блокиран од 26. фебруара, док се радио-емитовање укида од 7. марта.
Парламент Молдавије је 24. фебруара прогласио ванредно стање у трајању од 60 дана због ситуације у Украјини и претњи по безбедност Молдавије. Комисија за ванредне ситуације Молдавије наложила је да ће провајдери морати да блокирају приступ сајтовима који шире дезинформације које утичу на националну безбедност.
Такође, режим ванредног стања даје право властима да контролишу ширење информација у медијима. Служба за информисање и безбедност позива све администраторе сајтова у Молдавији да одмах удаље неистините чланке о ескалацији ситуацији у Украјини, као и вести које подстичу мржњу, масовне нереде или рат.
Лого новинске агенције Спутњик - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
РУСИЈА
Молдавија блокира сајт агенције Спутњик
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала