- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Упозорење Министарства одбране Русије: Пораст лажних информација на друштвеним мрежама

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаИконице друштвених мрежа на екрану телефона
Иконице друштвених мрежа на екрану телефона - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије саопштило је да се поводом успешне реализације борбених задатака руске војске на друштвеним мрежама појављује велики број „хистеричних лажних информација“.
„Услед успешне реализације свих борбених задатака руске војске констатујемо пораст хистеричних фејк информација на друштвеним мрежама које качи хорда корисника“, наводи се.
Претходно је неименовани извор из Министарства одбране Русије демантовао вест која се појавила на друштвеним мрежама, а у којој се тврди да је руска војска наводно извела ракетни напад на стамбену зграду на булевару Лобановски у Кијеву.
Како је рекао стамбену зграду је погодила ракета украјинског противавионског ракетног система „Бук“.

„Очигледно је током одбијања ноћног ракетног напада на објекте војне инфраструктуре Оружаних снага Украјине дошло до квара система за навођење ракете украјинског противавионског система средњег домета 'Бук М1' и ракета је закачила угао стамбене зграде“, рекао је наш извор.

Како је прецизирао, након губитка контроле над аеродромом Гостомељ украјинска војска је пребацила три лансирна система „Бук М1“ како би ојачала заштиту кијевског аеродрома „Жуљани“.
Према његовим речима, разлог квара ракете украјинског система „Бук М1“ је највероватније објективно старење технике која је у саставу украјинског наоружања од совјетских времена и неодговарајуће одржавање.
Експлозија у Луганску - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
РУСИЈА
Одређене руске банке биће искључене из СВИФТ-а, гори складиште нафте код Кијева /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала