- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Булајић: Удбашким методама хоће да ме приморају да поднесем оставку

© AP Photo / Risto BozovicСкупштина Црне Горе
Скупштина Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
Пратите нас
Потпредсједник Скупштине Црне Горе Страхиња Булајић поново се огласио, два дана након што је саопштио одлуку да неће бити заказана сједница парламента, на којој је требало да се, како је навео, „верификује издаја изборне побједе од 30. августа 2020, прекрајање изборне воље народа и класичан политички инжењеринг“.
„Био сам свјестан да ћу постати мета пропаганде, непримјерених притисака и прљавог медијског рата. Другим ријечима, уколико и ја не издам побједу и не спроведем план који је настао ко зна у чијој глави, онда ће да покушају да ме, бестидним удбашким и медијским конструкцијама, приморају да поднесем оставку и да се тако до краја спроведе наум о потпуном преузимању власти без избора и мимо Устава и Пословника“, саопштио је Булајић.
„Нама из ДФ-а, током година, то стање, да смо противуставно и незаконито, стално под опсервацијом служби безбједности, постало је сасвим нормално. Нејасно је, па и нелогично, због чега се троше ти ресурси, прислушкивања, праћења, измишљања, монтирања, стварање медијских спинова, кад је свакоме јасно и очигледно да ДФ, и ја као члан његовог Предсједништва, своје политичке активности обавља јавно, у складу са Уставом и законом“, навео је в.д. предсједника Скупштине.
Булајић вјерује да не постоји ниједан лидер било које странке или партије у Црној Гори који није имао контакте са дипломатским представницима других земаља. И то је, каже, потпуно нормално.
„Као потпредсједник НСД-а, посланик, сада в.д. предсједника Скупштине Црне Горе, природом посла којим се тренутно бавим, имао сам и имам, низ сусрета са страним дипломатама, јер је то, између осталог и моја обавеза. Имао сам задовољство да разговарам са представницима низа земаља попут Грчке, Палестине, Турске, мисије Европске уније, Аустрије, Словеније и других, а међу њима, наравно, и са представницима Руске Федерације. Од свих тих сусрета, једино је привукао пажњу сусрет са дипломатским представником Руске Федерације, у сред бијела дана, у локалу у којем је било присутно више десетина гостију. Интересовање страних дипломата, и са запада и са истока, за комуникацију са ДФ-ом нагло је порасло након мог одбијања да прекршим Устав и да закажем сједницу на којој би се политичким инжењерингом прекројила изборна воља народа“, навео је Булајић.
Он је најавио да ће већ сјутра и прексјутра имати сусрете са троје западних дипломатских представника.
„Да ли ће и ови сусрети побудити пажњу служби и њима подређених медија и новинара? Наравно да неће“, истакао је Булајић.
Булајић је указао да сама чињеница да се вршилац дужности предсједника Скупштине Црне Горе тајно прати и незаконито и противуставно опсервира и да је предмет незапамћене медијске сатанизације њима подређених медија и платформи, само додатно доказује да је Црна Гора у много дубљој кризи него што се мисли.
То доказује и то да су службе безбједности у расулу и хаосу, а да је одлука о незаказивању сједнице Скупштине Црне Горе била потпуно оправдана, навео је Булајић.
Скупштина Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
РЕГИОН
Нема сазивања сједнице Скупштине Црне Горе, позив лидерима парламентарне већине на договор
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала