- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

ЦСКА потврдио одлазак четворице кошаркаша – Србин остао у Москви

© Sputnik / Михаил Сербин / Уђи у базу фотографијаКошаркаши ЦСКА Москве: Ифе Лундберг (лево), Торнике Шенгелија (десно), Никола Милутинов (иза)
Кошаркаши ЦСКА Москве: Ифе Лундберг (лево), Торнике Шенгелија (десно), Никола Милутинов (иза) - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
Пратите нас
Кошаркашки клуб ЦСКА огласио се саопштењем у ком је потврдио да су двојица кошаркаша – Торнике Шенгелија, Ифе Лундберг – напустили Москву, док ће исто урадити у блиској будућности Мариус Григонис и Јоханес Фохтман.
Због притисака из својих држава, Грузин, Норвежанин, Литванац и Немац, али и због, како су навели безбедности својих породица, одлучили су да напусте Москву чиме су прекршили уговоре.
„Из личних разлога, везаних за актуелну ситуацију између Русије и Украјине, ЦСКА су напустили Торнике Шенгелија и Ифе Лундберг. У блиској будућности у домовине ће се вратити и Мариус Григонис и Јоханес Фохтман.
Они су тиме прекршили уговоре и прописе, али клуб се са разумевањем односи према личном стању сваког од играча. Статус кошаркаша биће решен када се нормализује политичка и спортска ситуација у Европи“, пише у саопштењу Московљана.
Из прослављеног руског клуба навели су да су остали кошаркаши и чланови остали у клубу и да се припремају за утакмице које им по распореду следе.
Међу њима је и српски кошаркаш, један од најбољих центара Европе, Никола Милутинов.
„Клуб прати развој ситуације, и фокусиран је на одлуке организација и турнира на којима екипа учествује“, додаје се.
ЦСКА чека одлуку Евролиге, а она би требало да буде позната у понедељак. Постоји велика вероватноћа да руски клубови играју у Србији, али о том потом.
За сада се једино зна да руски клубови домаће утакмице неће играти пред својим навијачима, односно на територији своје државе.
Недовић: Немојте слепо веровати
Легенда спојила Србина који је „променио“ Америку – и Јокића /видео/
Апел из Санкт Петербурга: „Молимо вас, не идите путем политике!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала