- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Намештаљка у енглеској елити? /видео/

© AP Photo / Jon SuperФил Фоден (лево, Манчестер сити) и Абдулаје Дуакуре (десно, Евертон)
Фил Фоден (лево, Манчестер сити) и Абдулаје Дуакуре (десно, Евертон) - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
Пратите нас
Утакмица између Манчестер ситија и Евертона у енглеској Премијер лиги имала је толико очигледан и скандалозан пропуст судија да су многи помислили да је, просто и једноставно, намештена.
У 27. колу Премијер лиге, Манчестер сити је савладао Евертон резултатом 1:0, али је утакмица остала у сенци скандала.
Актуелни шампион је повео у 82. минуту голом Фила Фодена, а само три минута касније везиста те екипе Родри је играо руком у казненом простору своје екипе.
Шпанац је очигледно лопту примирио руком, што према фудбалским правилима није дозвољено, али судије у специјалној ВАР соби су јавиле главном арбитру Полу Тирнију да није потребно ни да погледа поновљени снимак, јер елемената за пенал, према њиховом очигледно погрешном мишљењу, није било.
„Моја трогодишња ћерка је могла да вам каже да је то пенал. Ово је у најбољем случају неспособност судија, а ако није, онда неко мора дами објасни шта је ово“, изјавио је менаџер Евертона Френк Лампард, који је био љут и зато што главни судија није барем погледао снимак.
Из Премијер лиге су навели да судије у ВАР соби нису виделе довољно доказа да је лопта већим делом погодила Родрија у недозвољени део руке, него што није.
Менаџер Ситија Пеп Гвардиола рекао је да је мислио да је разлог због којег пенал није досуђен тај што је нападач Евертон Ришарлисон претходно током исте акције био у офсајду, али су британски медији касније потврдили да то није био случај.
„Ја сам се само молио да не буде пенал. Нисам имао добар угао да видим, али ми се желудац преврнуо“, изјавио је стрелац победоносног гола Фил Фоден.
Реакција навијача после меча – и то не само Евертонових, већ и Ситијевих и свих осталих – била је више него јасна, а многи су мишљења да је утакмица јасно намештена.
„Још једна срамна судијска одлука која само показује колико је цела лига корумпирана“.
„Родри је са намером контролисао лопту руком, како то није пенал?“.
Извините момци, пенал је био чист“, навео је један навијач Ситија.
„Евертон има пуно право да буде бесан на ВАР. Огромна грешка, Евертон је требало да добије пенал“.
„Ово је срамно. Ово је пенал сваког дана у недељи. Евертон је опљачкан“.
Иако до краја Премијер лиге има још 14 кола за Карамеле, а 11 за Грађане, ова одлука би могла да буде кључна.
Сити је тренутно први са шест бодова предности и утакмицом више од Ливерпула, док је Евертон на последњем месту пред зону испадања, са само бодом више од осамнаестопласираног Барнлија.
Уколико Евертон испадне и/или Сити освоји титулу у неизвесној завршници коју ће одлучити само који бод, вероватно ће бити враћања на овакву одлуку судија у ВАР соби.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
СПОРТ
Данас је „Дан Д“ у српском фудбалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала