- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министарство одбране: Оружане снаге Русије погодиле више од хиљаду војних објеката у Украјини

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков
Портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
Пратите нас
Током специјалне војне операције, руска војска је погодила 1.067 објеката војне инфраструктуре у Украјини, укључујући 27 командних места и центара за комуникацију и 38 противваздушних ракетних система, изјавио је у недељу портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.
Од почетка специјалне војне операције, руске оружане снаге су погодиле 1.067 објеката војне инфраструктуре у Украјини“, рекао је Игор Конашенков.
Он је објаснио да они обухватају 27 командних места и центара везе Оружаних снага Украјине, као и 38 противваздушних ракетних система ПВО - С-300, Бук М-1 и Оса, као и 56 радарских станица.
Конашенков је рекао да је 27. фебруара уништено седампротивваздушних ракетних система, укључујући један С-300 у близини града Краматорска. У предграђу Чернигова оборена су 3 јуришна дрона „Бајрактар ​​ТБ-2“.
„Такође, од почетка операције уништена су 254 тенка и друга борбена оклопна возила, 31 авион на земљи, 46 вишецевних бацача, 103 оруђа пољске артиљерије и минобацача, 164 јединице специјалних војних возила“, рекао је Конашенков.

Наставићемо да се достојанствено понашамо према украјинским војницима који су се предали

Конашенков је додао да ће Оружане снаге Русије наставити достојанствено да се односе према свим војницима украјинских оружаних снага који су положили оружје.
„Разумемо да су се заклели народу Украјине. Сви они који су положили оружје и прекинули отпор биће враћени својим породицама. Али знамо како се украјински нацисти понашају према малобројним заробљеним руским војницима. И видимо да су мучења иста као и мучења која су изводили немачки нацисти и њихови послушници-полицајци током Великог отаџбинског рата. Сва лица, гласови, бројеви телефона, њихове координате, ИП адресе, као и преписка свих украјинских нациста умешаних у злостављање наших другова су снимљени и идентификовани", рекао је Конашенков.
Он је додао да се то односи и на лидере кијевског режима и њихове извршиоце, који „директно позивају на малтретирање руског војног особља кршећи конвенцију о поступању према ратним заробљеницима".
"Сви ћете бити пронађени и неминовно ћете сносити тешку одговорност", рекао је Конашенков.
Руски војници - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
РУСИЈА
Очекује се почетак преговора Москве и Кијева, Захарова: Русија има пријатеље у свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала