- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Феноменални Никола – трипл-дабл и добро позната „шема“ запечатили судбину Краљева! /видео/

© AP Photo / Jack DempseyНикола Јокић и Домантас Сабонис
Никола Јокић и Домантас Сабонис - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
Пратите нас
Српски кошаркаш Никола Јокић уписао је трипл-дабл и донео победу Денвер Нагетсима над Сакраменто Кингсима. Богдан Богдановић пружио је солидну партију у победи Атланта Хокса над Торонто Репторсима.
Јокић је меч завршио са 18 поена (6/16), десет скокова и 11 асистенција.
Српском кошаркашу је ово био 16. трипл-дабл ове сезоне, а 79. у каријери (73 у регуларном делу шампионата), уз помоћ којег су Нагетси забележили пети тријумф у низу, који је дошао добро познатом комбинацијом.
Наиме, недавно је против Голден Стејта Јокић додао лопту Монтеу Морису, који је погодио тројку уз звук сирене за победу, а сада се десило нешто слично.
Морис и Јокић су играли два на два са Сабонисом и Фоксом, а српски центар је поставио одличан блок свом плејмејкеру, који је погодио тројку за 113:110, да би на крају момак из Сомбора запечатио судбину ривала.
Оваквом сплету околности претходила је резултатска клацкалица током готово свих 48 минута игре.
Денвер је водио током првог полувремена, да би се Сакраменто вратио и крајем треће деонице имао +7, али је уследила серија домаћина од 14:0.
Успели су Кингси да се врате и поведу, а после тројке Мориса уследио је промашај Сабониса, да би управо Јокић са линије пенала осигурао победу своје екипе.
Поред Јокића, сјајни су били и Ерон Гордон са 23 поена и девет скокова и поменути Морис са 21 поеном, четири скока и три асистенције.
На другој страни истакао се Диерон Фокс са 26 поена, пет скокова и десет асистенција. Харисон Барнс је додао 24 поена, Џастин Холидеј је имао 15, док је поменути Сабонис убацио 14 уз 16 скокова и седам асистенција.
Дејан Бодирога и Пеђа Стојаковић прослављају победу у финалу Светског првенства у кошарци 2002. у Индијанаполису, САД - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
СПОРТ
Исповест легенде: Зашто Бодирога није отишао у Америку и шта се 2005. десило са СЦГ?
У ноћи између суботе и недеље наступио је и Богдан Богдановић, који је помогао Атланта Хоксима да савладају Торонто Репторсе са 127:100.
Атланта је решила питање победника фуриозном трећом деоницом коју су добили са невероватних 38:16, па главни играчи последњи квартал практично нису ни играли.
Богдановић је за 29 минута убацио 14 поена (5/11), уз шест скокова и по две украдене лопте и асистенције.
Поред њега истакао се невероватни Треј Јанг са 41 поеном и 11 асистенција, док су на другој страни најбољи били Фред Ванвлит са 24 поена и девет асистенција, Прешс Ачиува са 21 поеном и девет скокова и Паскал Сијакам са 14 поена и десет ухваћених лопти.
Легенда спојила Србина који је „променио“ Америку – и Јокића /видео/
Капитенка српских лавица иде у Америку – потписала за Чикаго!
Драма у Ел-Еју: 26 секунди утакмице трајало 20 минута! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала