Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Врхунац антисрпске хистерије и кампање

Пратите нас
Директор Канцеларије за КиМ Владе Србије Петар Петковић изјавио је вечерас, поводом случаја хапшења тројице српских младића у Приштини, да је антисрпска хистерија и кампања лажних вести у режији премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија на врхунцу.
'''Прво су тројица Срба приведена и проглашена од стране Приштине за терористе, а затим су пуштени! Потом су Срби оптужени да су сами рушили своја гробља у време Задушница!? Уз све то, пласирају се лажи да Срби спремају некакав исценирани напад на север?!'', поручио је Петковић на Твитеру.
Директор Канцеларије за КиМ је нагласио да Приштина треба да престане да обмањује и вештачки ствара кризу.
''Београд ће наставити да чува мир и стабилност'', истакао је Петковић.
Тројица држављана Србије, који су приведени у суботу у Приштини након што је један од њих купио амблеме тзв. ОВК, пуштени су из притвора, рекли су за Косово онлајн њихови адвокати Јована Филиповић и Недо Шарановић.
Тројица српских младица Д.Д, Д.Д. и В.Ј. саслушана су раније данас у полицији у Приштини због сумње да су починили кривична дела "припремање терористичког дела", тачније припремање дела "против уставног поретка и безбедности Косова".
Они су саслушани након што је један од њих у продавници купио амблеме тзв. ОВК због којих су га повезали са "кривичним делом тероризма".
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала