Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Уједињена Србија представила кандидате за посланике из Београда

© Tanjug / TARA RADOVANOVICУједињена Србија представила кандидате за посланике из Београда
Уједињена Србија представила кандидате за посланике из Београда - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
Пратите нас
Опозициона коалиција "Уједињени за победу Србије" представила је данас на скупу у Београду листу "Мариника Тепић - Уједињени за победу Србије" и кандидате за народне посланике из главног града.
Међу њима су лидер странке слободе и правде Драган Ђилас и његов заменик Борко Стефановић, председник Покрета слободних грађана Павле Грбовић, Марина Липовац Танасковић из Народне странке, професори Универзитета у Београду Владета Јанковић, Бранимир Јованчићевић и Владимир Обрадовић, психолог Жарко Требјешанин, адвокат Владимир Гајић...
Потпредседница Странке слободе и правде и носилац парламентарне листе коалиције "Уједињени за победу Србије" Мариника Тепић рекла је да је ово победнички тим на изборима 3. априла и да је реч о људима који знају како се воли и води држава.
"Сигурна сам да ће освојити највећи број гласова широм Србије зато што људи желе промену из корена и зато што верују у наша четири стуба кампање и програма око којег смо се окупили - праведна Србија, економски патриотизам, човек на првом месту и живот испред политике, а сада додајемо и пети стуб, а то је победа на изборима јер без тог стуба нема ни испуњења ова четири", рекла је Тепић.
Она је поручила да је то једини начин да се опораве и Београд и Србија који се, како тврди, даве у корупцији.
Присутнима се обратио и председник Демократске странке Зоран Лутовац који је рекао да им је слоган у овој кампањи "Промена из корена" јер је, како је рекао, промена данас кључна реч.
"Промена институција, политичке праксе, обрасца понашања, система вредности, политичке културе, промена свести и савести и то није идеолошко питање, већ питање опстанка. Морамо да се мењамо и да мењамо свет око себе да бисмо опстали као друштво и политичка заједница", поручио је Лутовац.
Додао је да треба да пођемо од себе јер, како је рекао, ако свако од нас пође од себе самог има наде да су и друге промене могуће.
Заменик председника Народне странке Мирослав Алексић је рекао да ће људи који се налазе на листи коалиције "Уједињени за победу Србије" сигурно бити спремни да после победе 4. априла воде Србију правим путем.
Навео је да су људи највећи капитал и богатство једног друштва и додао да у нашем друштву данас постоји подела на оне којима је "дозвољено све и оне који су потчињени", те истакао да нам потребна праведна Србија у којој ће сви имати исте шансе и у којој нико неће бити изнад система.
Алексић је рекао да нас је из године у годину све мање и додао да нас је ове године у односу на претходну мање за више до 120.000.
"У Србији је 73.000 људи мање због негативног природног прираштаја, а више од 50.000 је отишло у иностранство. Отишли су најбољи - лекари, професори...", рекао је Алексић.
Коалицију "Уједињени за победу Србије" чине Странка слободе и правде, Народна странка, Демократска странка, Демократска заједница војвођанских Мађара, Странка Македонаца Србије, Покрет слободних грађана, Удружени синдикати Србије "Слога“, Покрет за преокрет, Покрет Слободна Србија и Влашка странка.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала