- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка протерује 12 руских дипломата

© AFP 2023 / Johannes EiseleСедница СБ УН
Седница СБ УН - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Пратите нас
САД су објавиле 12 руских дипломата у Уједињеним нацијама персонама нон грата, саопштио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја на конеференцији за штампу..
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
„Управо сам добио информацију да су америчке власти учиниле још један непријатељски корак према руској мисији при УН грубим кршењем обавеза из Споразума о земљи домаћину. Рекли су нам да 12 људи из руске мисије проглашавају персонама нон грата“, рекао је он.
Дипломате морају да напусте САД до 7. марта.
Према његовим речима, протеривање руских дипломата из Сталне мисије Руске Федерације при УН представља непоштовање Сједињених Држава својих обавеза из Повеље УН и споразума о земљи-домаћину.
Небензја је, осврћући се на сву хистерију на Западу коју видимо последњих дана због руске операције у Украјини, изјавио да се Русија не осећа изолованом на међународној арени.
„Не осећамо се изолованом, у сваком случају, не ја. Има много држава које разумеју руски став и то шта она ради“, рекао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала