- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Једини начин да се заустави „руски талас“ – Украјина хоће да га избаци из тениса

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаАндреј Рубљов, Карен Хачанов и Данил Медведев
Андреј Рубљов, Карен Хачанов и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Пратите нас
Украјинска тениска федерација (ФТУ) апеловала је на председника Међународне тениске федерације (ИТФ) Дејвида Хагертија са захтевом да одмах искључи руске и белоруске тенисере и тенисерке из чланства те организације.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Након низа оштрих одлука које су погодиле руски фудбал, могао би да испашта и тенис.
На дан када је Данил Медведев постао најбољи тенисер света, челници украјинске тениске федерације тражили су искључење руских тенисера и тенисерки са ИТФ турнира, у шта спадају и сва четири Гренд слема (Аустралијан опен, Ролан Гарос, Вимблдон, УС опен).
ИТФ је већ донео одлуку и забранио Русији и Белорусији да одржавају такмичења на својој територији, али Украјина жели корак даље и то у тренуцима када један од руских тенисера пише историју белог спорта.
„Русија и Белорусија немају право не само да организују такмичења на својој територији, већ не би требало да учествују ни на ИТФ тимским и индивидуалним такмичењима у иностранству“, пише у писму који је Сергеј Лагур испред ФТУ упутио ИТФ-у.
Забрана би се односила на све руске тенисере и тенисерке, а сигурно је да би највише погодила Медведева који је тек доспео на врх и за кога би био велики проблем уколико би морао да пропусти најпре Ролан Гарос.
Доминација коју је тениски свет видео од Русије у 2021. години готово да је незапамћена, јер тенисери и тенисерке ове земље нису доминирали само индивидуално, већ и тимски.
Саботажа руских играча била би велика спортска неправда када се погледају резултати тенисера и тенисерки поготово из 2021. године.
На Олимпијским играма доминирали су са једним златом које су у миксу дублу донели Андреј Рубљов и Анастасја Пављученкова, и два сребра које су освојили Карен Хачанов, и поражени финалисти Елена Веснина и Аслан Карацев.
Руси су освојили и АТП куп, а трећи пут у историји дошли су и до салатаре на Дејвис купу у саставу: Данил Медведев, Андреј Рубљов, Аслан Карацев, Карен Хачанов и Јевгениј Донској.
Тенисерке су такође блистале, а трофеј са Били Џин Кинг купа до којег су дошле Анастасја Пављученкова, Дарја Касаткина, Вероника Кудерметова, Екатерина Александрова и Људмила Самсонова био је само потврда доминације.
Русија тренутно има четири тенисера у Топ 50 (Данил Медведев 1, Андреј Рубљов 6, Аслан Карацев 22, Карен Хачанов 25), док је чак седам тенисерки у Топ 100 ( Анастасја Пављученкова 14, Вероника Кудерметова 24, Дарија Касаткина 26, Људмила Самсонова 32, Екатерина Александрова 50, Варвара Грачева 71, Ана Калинскаја 86).
Руски тенисер Данил Медведев прославља победу над Немачком у полуфиналу Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
СПОРТ
Медведев наставио емотивну причу из Аустралије /фото/
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
СПОРТ
Русијо, буди поносна – Медведев је и званично најбољи на планети!
Руска тенисерка Ана Калинска - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
СПОРТ
Рускиња била надомак победе, па предала Американки
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала