Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Преломни тренутак: ЕУ саопштила шта очекује од Србије

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаСамит ЕУ у Бриселу
Самит ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Пратите нас
Очекујемо да се све земље које желе ближе односе са нама ускладе са нашом политиком санкција, поручено је из Европске комисије.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
У одговору на питање новинара из БиХ о мишљењу Европске комисије о позицијама БиХ и Србије, као јединих земља Западног Балкана које нису подржале ЕУ санкције против Русије, портпаролка Комисје Ана Писонеро подсетила је на јучерашњу изјаву шефа дипломатије ЕУ Жосепа Бореља, који је поручио да ће ЕУ "пратити позиције земаља кандидата када је реч о усклађивању са спољном политиком Уније".
Она је рекла да је сада "преломни тренутак" у коме су доведени у питање стабилност Европе и међународни поредак и мир.
”Наше јединство је наша снага. ЕУ са својим партнерима предузима снажне мере као одговор на руске акције и у циљу подршке Украјини. Очекује се да се кандидатске земље, као што је Србија, ускладе са позицијама ЕУ о спољној и безбедносној политици", казала је Писонеро.
Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ је јуче након усвајања другог пакета санкција против Русије позвао ЕУ да буде обазрива и прати могући утицај Русије ван Украјине, конкретно на Западном Балкану.
"Морамо да будемо обазриви када је реч о Западном Балкану и да обратимо пажњу шта се дешава за позицијама и усагалшавањима земаља Западног Балкна које су кандидати за чланство у ЕУ са нашом спољном политиком", навео је Борељ.
Када је реч о јучерашњој одлуци ЕУ да забрани рад руских медијских кућа Раша тудеј и Спутњик у Европској комисији оцењују да се забрана односи само на територију земаља чланица, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала