- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

И Енглези и Албанци рекли „не“ Русима

© AP Photo / Ian WaltonФудбалери Енглеске се радују против Албаније у квалификацијама за Светско првенство
Фудбалери Енглеске се радују против Албаније у квалификацијама за Светско првенство - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Пратите нас
Фудбалски савез Енглеске и Албаније донели су одлуке да не играју фудбалске утакмице против Русије.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Претходно су исто изјавили савези Пољске, Шведске и Чешке, репрезентација које се налазе у делу баража за Светско првенство у којем је Русија.
Албанци су се огласили због тога што су са Русима у Групи 2 Лиге Б Лиге нација. Албанија и Русија имају заказан дуел првог кола у Тирани 2. јуна.
„Албанија неће учествовати у спортским манифестацијама у којима наступа Русија док се не заврши сукоб са Украјином“, навела је министарка спољних послова Албаније Олта Џачка.
Сличан став заузели су Енглези који немају заказан дуел са Русима у овом тренутку што се „А“ селекција тиче, док њихове екипе до 17 година напрограму 26. марта имају заказан окршај у квалификацијама за Европско првенство.
„Из солидарности према Украјини, Савез може да потврди да ниједна селекција неће играти међународне мечеве против Русије у наредном периоду. Ово укључује било какву утакмицу на било ком нивоу“, наведено је у саопштењу.
ФИФА је у међувремену донела одлуку да Русији одузме име, химну и заставу, али да је не избаци из квалификација за Мундијал.
Руска застава на стадиону Лужники у Москви - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
СПОРТ
Одговор ФИФА из Русије: „По ком основу могу да нам одузму заставу, ко су они?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала