- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о западним санкцијама: Радићемо оно што је у нашим интересима

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Пратите нас
Русија ће као одговор на санкције Запада учинити оно што је у њеним интересима, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
„Одговори Русије ће се градити углавном са становишта сврсисходности и сопствених интереса... Радићемо оно што је у нашем интересу“, рекао је Песков упитан да ли ће Русија дати реципрочан одговор на санкције.
Он је прецизирао да ће Русија на забрану летова руских авио-компанија одговорити реципрочно, али водећи рачуна о сопственим интересима.
Према његовим речима, Русија се систематски припремала за могуће санкције, укључујући и оне најтеже са којима се земља тренутно суочава.

Санкције против Путина апсурдне

Председник Русије Владимир Путин равнодушан је према увођењу санкција против њега, али је сама чињеница објављивања санкција против шефа државе апсурдна и веома кратковида, сматра Песков.
„Он је прилично равнодушан. Санкције садрже прилично апсурдне одредбе о имовини и тако даље. Али сви знају да председник нема никакву имовину осим оне која се проглашава сваке године у износу стана и још неких депозита у банци. Због тога је он прилично равнодушан, али ако то узмемо са становишта решавања проблема, онда, наравно, сама чињеница увођења санкција шефу државе није ништа мање апсурдна и врло је кратковида“, одговорио је Песков на питање како се председник односи према санкцијама које су му уведене.
Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Касније је Министарство одбране Русије нагласило да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Као одговор, западне земље су увеле још једне антируске санкције од 2014. године. Конкретно, многе земље ЕУ објавиле су одлуку о затварању ваздушног простора за руске авионе. Русија је одговорила ограничавањем коришћења свог ваздушног простора за авионе који су повезани или регистровани у Великој британији, укључујући транзитне летове. Низ земаља увело је финансијске санкције и забрану уласка председнику Русије, као и министру спољних послова Русије Сергеју Лаврову и другим сталним члановима Савета безбедности Русије.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
РУСИЈА
Украјина јутрос поново гранатирала Горловку, снаге ДНР опколиле украјинске војнике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала