- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров објаснио Додику ситуацију у Украјини

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних  послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Пратите нас
Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров је детаљно објаснио ситуацију у Украјини српском члану Председништва БиХ Милораду Додику, саопштено је на сајту Министарства иностраних послова Русије.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.

„Детаљна појашњења руске стране у вези са ситуацијом око Украјине, мотиви за доношење одлука које је донело наше руководство прихваћени су са разумевањем“, наводи се у саопштењу.

Поред тога, потврђена је и обострана приврженост строгом поштовању Дејтонских споразума о Босни и Херцеговини, као и борби против раста покушаја да се препишу садржани у њима и одобрени од стране Савета безбедности УН принципи у корист ЕУ и НАТО-а, а на штету народа Републике Српске, истакнуто је у Министарству иностраних послова Русије.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Касније је Министарство одбране Русије нагласило да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Руска војна авијација освојила је ваздушну превласт над целом територијом Украјине, изјавио је у портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
РУСИЈА
Путин саопштио Макрону три услова која Украјина безусловно мора да прихвати
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала