- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Метеоролошка бомба“: Потоп у Аустралији, људи на крововима кућа, масовна евакуација /видео, фото/

© AP Photo / Jason O'Brien/AAPПоплаве у Аустралији
Поплаве у Аустралији - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Пратите нас
Десетине хиљада људи је евакуисано након што су обилне кише погодиле источну обалу Аустралије.
Поједини градови су потпуно под водом, а многи становници су потражили спас на крововима својих кућа, саопштили су локални званичници.
Премијер Скот Морисон, који је невиђене падавине назвао „метеоролошком бомбом“, изјавио је да ће војска бити распоређена у најпогођенијим областима како би водила спасилачке операције.
Од четвртка, када је почело невреме, девет особа је погинуло, а спасилачки тимови су данас покренули потрагу за још четворо људи чији је нестанак пријављен.
Аустралијска метеоролошка служба навела је да и даље постоји опасност од нових поплава на северу државе Нови Јужни Велс, пошто се невреме померило ка југу, из државе Квинсленд.
© AP Photo / Jason O'Brien/AAPПоплаве у Аустралији
Поплаве у Аустралији - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Поплаве у Аустралији
„Оно чему данас сведочимо је без преседана, а судећи према упозорењима метеоролога, можемо да очекујемо да ће ствари бити још горе“, рекао је премијер Новог Јужног Велса Доминик Перотет у телевизијском обраћању.
Бризбејнска река у главном граду Квинсленда се излила, па су улице у том трећем по величини граду Аустралије, поплављене, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала