- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министарство одбране Русије: Становници Кијева могу безбедно да се евакуишу

© REUTERS / UMIT BEKTASПразне улице Кијева
Празне улице Кијева - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије упутило је апел становницима Кијева.
„Сви цивили у граду могу слободно да напусте главни град Украјине ауто-путем Кијев-Васиљков. Тај правац је отворен и безбедан“, изјавио је портпарол Министарства генерал-мајор Игор Конашенков.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Како је навео, наоружане банде пљачкаша и националиста са оружјем у рукама дивљају Кијевом, што је резултат злочиначке одлуке украјинских власти да неконтролисано деле оружје становништву.
„Желим још једном да истакнем да Оружане снаге Руске Федерације изводе нападе само по војним циљевима. Цивилном становништву ништа не прети“.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Касније је Министарство одбране Русије нагласило да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
РУСИЈА
Украјина јутрос поново гранатирала Горловку, снаге ДНР опколиле украјинске војнике
Руска војска - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Подкаст
Рат, санкције и противудар Москве | Нови Спутњик поредак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала