- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

НАТО први пут распоређује снаге за реаговање

CC0 / U.S. Army Europe / НАТО војници
НАТО војници  - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Пратите нас
НАТО у вези са ситуацијом у Украјини први пут у оквиру колективне одбране распоређује снаге за реаговање, наводи се у саопштењу Војног комитета Северноатлантске алијансе које је послато Бриселу након хитне седнице.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
„Одбрамбени планови НАТО-а су спроведени и као резултат тога се први пут у контексту колективне одбране распоређују НАТО снаге за реаговање“, пише у саопштењу.
Поред тога се наводи и да многе државе-чланице НАТО-а предложиле да се Украјини пружи војна и хуманитарна помоћ због војне операције Русије у тој земљи.
Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине. Председник Русије Владимир Путин је у телевизијском обраћању Русима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“и да су се народне републике Донбаса обратиле Русији са захтевом за помоћ.
Према речима руског лидера, сва одговорност за крвопролиће биће на савести владајућег режима у Украјини. Он је позвао украјинску војску да не поштује злочиначка наређења украјинских власти, да положи оружје и оде кући.
Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
РУСИЈА
НАТО најављује распоређивање 40.000 припадника снага за брзо реаговање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала