- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Овације за филм „Хероји“, причу о јунацима косовског боја којих нема у епским песмама

© Фото : JADRANKA ILIC Екипа филма „Хероји“ редитеља Горана Николића
 Екипа филма „Хероји“ редитеља Горана Николића - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Пратите нас
Светска премијера филма „Хероји“ редитеља Горана Николића одржана је у оквиру јубиларног Феста у пуној сали Дома омладине. Екипа дугометражног остварења, иначе Николићевог редитељског дебија испраћена је овацијама.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Прича „Хероја“, смештена у средњовековној Србији после Косовског боја, посвећена је свим херојима који нису овековечени у песмама. Ово је прича о ратнику који, преживевши битку, покушава да се врати кући. Пут наставља са дивљим дечаком којег случајно среће…
У улози ратника нашао се глумац Младен Совиљ, дечака игра Тодор Јовановић, а глас наратора у филму припада Жарку Лаушевићу.
Редитељ Николић, присетивши се свог „заљубљивања у филм“ које се догодило управо на Фесту 2007. године, захвалио се публици рекавши да се нада да су, гледајући „Хероје“ осетили бар део емоција које је цела екипа уложила снимајући филм.
Поред главних глумаца и редитеља, публици су се поклонили и директор фотографије Владимир Ђурић, монтажер Матија Ђукановић, композитор Ана Крстајић…
Филм „Хероји“ снимљен је у продукцији Факултета драмских уметности Београд, Fame Solutions Entertainment i Talking Wolf Produtions.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала