- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин сазвао састанак: Размотрићемо санкције империје лажи Запада

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин предложио је на састанку о економији да се разматрају санкције које „империја лажи“ Запада покушава да реализује.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
„Позвао сам вас да бисмо разговарали о питањима везаним за економију и финансије. Михаил Владимирович (Мишустин, премијер Русије) и ја смо разговарали о овој теми, мислим, наравно, на санкције које сада такозвана западна заједница, како сам је назвао у свом говору, та ‘империја лажи’, покушава да реализује према нашој земљи“, рекао је Путин.
Састанку о економским питањима присуствују премијер Русије Михаил Мишустин, потпредседник владе Андреј Белоусов, министар финансија Антон Силуанов, директорка Централне банке Елвира Набиулина, директор „Збербанке“ Херман Греф и други.
Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Касније је Министарство одбране Русије нагласило да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Као одговор, западне земље су увеле још једне антируске санкције од 2014. године. Конкретно, многе земље ЕУ објавиле су одлуку о затварању ваздушног простора за руске авионе. Русија је одговорила ограничавањем коришћења свог ваздушног простора за авионе који су повезани или регистровани у Великој британији, укључујући транзитне летове. Низ земаља увело је финансијске санкције и забрану уласка председнику Русије, као и министру спољних послова Русије Сергеју Лаврову и другим сталним члановима Савета безбедности Русије.
Руска војска - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Подкаст
Рат, санкције и противудар Москве | Нови Спутњик поредак
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
РУСИЈА
Украјина јутрос поново гранатирала Горловку, снаге ДНР опколиле украјинске војнике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала