- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешић: Није нам било лако да победимо

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Пратите нас
Светислав Пешић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, рекао да је да његовом тиму није било лако да дође до победе над Словачком у квалификацијама за Светско првенство.
Српски тим је остварио тријумф резултатом 71:63 и то је трећа победа екипе селектора Пешића у другом кругу квалификација.
„Није нам било лако да дођемо до победе данас. Словачка је искусан и уигран тим, који у сваком тренутку зна шта треба да ради, нарочито у офанзиви. Кључ утакмице био је како ћемо се ми припремити у кратком року који смо имали. Пре свега требало је организовати се у одбрани. Ипак, нашли смо ентузијазам и позитиван став, а наши млади играчи су дошли до решења. Да би млади играчи били добри у нападу, потребно им је самопоуздање које црпе из одбране. Ово је олимпијски циклус, имамо прилику да видимо на делу неке младе играче, али пре свега, мотив за победу је такмичарски јер смо овим тријумфом обезбедили пласман у следећу фазу квалификација“, изјавио је селектор Светислав Пешић после победе.
Свој став је изнео и центар Душан Ристић.
„Пре свега, желим да кажем да имамо велико поштовање према словачкој репрезентацији јер су заиста добро почели утакмицу и било је јасно да су нас добро ‘скаутирали’ и све време су играли добро. Мислим да смо ми углавном били добри, примили смо неке тројке, али генерално смо били добри и срећни смо својим наступом“, казао је Душан Ристић.
Наредни дуел Србија ће играти 30. јуна у гостима против Литваније, а Словаци ће истог дана играти на страни против Белгије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала