- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Вучић: Крагујевац је прави град за инвестиције

© Tanjug / Милош МиливојевићПредседник Србије Александар Вучић на церемонији поводом почетка изградње фабрике компаније „Вакер Нојзон“ у Крагујевцу
Председник Србије Александар Вучић на церемонији поводом почетка изградње фабрике компаније „Вакер Нојзон“ у Крагујевцу - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић, који је присуствовао свечаности обележавања почетка изградње немачке компаније „Вакер Нојзон“, рекао је да је Крагујевац прави град за инвестиције, јер је одувек био град индустрије и позвао на друге компаније да инвестирају у највећи град Шумадије.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
„Немачка мудрост каже да је лако започети, али да је истрајност у уметности, односно успеху. Наш лепи Крагујевац, срце Шумадије, одувек је био град индустрије, често генератор развоја Србије и нема бољег места. да угостите своју компанију него Крагујевац“, рекао је Вучић.
Подсећајући да је немачка компанија „Вакер Нојзон“ прешла дуг пут од оснивања до данас, када се њеним акцијама тргује на Франкфуртској берзи, председник је рекао да живи за дан када ће Србија имати много породичних компанија, које ће бити лидери. у разним индустријама.
„Надам се да ће и други инвеститори бити додатно заинтересовани за улагање у Крагујевац“, рекао је Вучић и додао да компаније препознају радну етику наших људи и да је тако наша земља у друштву оних за које смо мислили да су далеко испред нас.
© Tanjug / Милош МиливојевићЧлан извршног одбора „Вакер Нојзона“ Феликс Битенбек, председник Србије Александар Вучић и министарка привреде Анђелка Атанасковић
Члан извршног одбора „Вакер Нојзона“ Феликс Битенбек, председник Србије Александар Вучић и министарка привреде Анђелка Атанасковић - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
Члан извршног одбора „Вакер Нојзона“ Феликс Битенбек, председник Србије Александар Вучић и министарка привреде Анђелка Атанасковић
Он је додао да компанија планира да настави пројекат дуалног образовања са крагујевачким школама, подсетивши да у тај пројекат, када је полако уведен у Србију, готово нико није веровао.
Вучић је истакао да немачке компаније у Србију увек доносе вековно искуство, огромно знање и велики капитал, преноси Танјуг.
„Овде је данас више од 600 запослених, а очекујем и надам се да ће их бити преко 1.000, па и више када буду донели одлуку о новом производном уговору“, рекао је Вучић и додао да је држава дала субвенције од 1,6 милиона евра за овај нови погон који помаже запошљавање 200 Шумадинаца, Крагујевчана, што даље води ка већим приходима града, индустрије, извоза.
Вучић је истакао и да је Немачка убедљиво први партнер Србије, са 6,5 милијарди евра робне размене прошле године.
„Важно нам је да имамо више оваквих немачких компанија, јер су велики извозници“, рекао је Вучић.
Он је додао да је за сам Крагујевац важно да шири своју научну базу, да у том граду има све више истраживачко-развојних центара.
Он је Крагујевчанима поручио и да пепео одлази у историју и да држава улаже 18 милиона евра у замену игличастих бојлера, гасних бојлера, као и уклањање пепељара, што значи чистији ваздух и бољи стандард. живота.
Он је додао да су у току радови на северном магистралном путу обилазнице око Крагујевца, али да постоји проблем са ценом, јер због кризе расту цене грађевинског материјала, репроматеријала.
"И зато је важно позвати немачке инвеститоре да улажу у Србију, јер то не само да доприноси убрзаном расту наше земље, већ учимо и стичемо знања на највишем нивоу. Хвала вам што улажете у Србију, и чекамо одлуку о изградњи додатног погона на 30.000 квадратних метара“, рекао је Вучић.
Нова реконструисана кула Клиничког центра Србије - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
СРБИЈА
Србија добила нови Клинички центар - имаће хелиодром и опрему најновије генерације /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала