- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црна Гора донира заштитне прслуке и балистичке шлемове Украјини, нуде и донацију сувих оброка

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Црна Гора ће донирати заштитне прслуке и балистичке шлемове, договорено је на састанку генералног директора Директората за политику одбране, генерал-мајор Рајко Пешић и начелника Генералштаба Војске Црне Горе, бригадног генерала Милутин Ђуровић са отправницом послова у Амбасади Украјине у Црној Гори, Наталијом Фијалком.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Током састанка разговарано је о модалитетима подршке коју Министарство одбране и Генералштаб Војске Црне Горе може понудити Украјини у овом тешком историјском тренутку у којем се та земља налази.
Саговорници су се, како наводе из МОД, сагласили да се донирају одређене количине заштитне опреме, првенствено заштитних прслука и балистичких шлемова.
Наводе да је поред ове врсте помоћи, изнета и могућност донирања сувих оброка за становништво Украјине, преноси РТЦГ.
"Такође, договорено је да се настави координација по овом питању и размотри могућност опредељивања и других средстава, у циљу помоћи грађанима Украјине", поручили су из Министарства одбране.
Ситуација у ДНР - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
РУСИЈА
Русија не верује да Кијев жели договор, Бајден помешао Украјинце и Иранце
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала