- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црна Гора затвара небо за руске авионе

© Фото : PixabayАвион
Авион - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Црна Гора је покренула процедуру за доношење одлуке о затварању ваздушног простора за руске авионе, саопштено је из Министарства капиталних инвестиција Црне Горе.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Тако ће се Црна Гора придружити државама чланицама Европске уније (ЕУ) које су свој ваздушни простор затвориле за авио саобраћај са Русијом као одговор на руску војну операцију у Украјини.
То ће такође бити још један потез званичне Подгорице којим ће се усагласити са спољном политиком ЕУ, на шта се обавезала кроз преговоре о чланству.
“Црна Гора, као кредибилан кандидат за чланство у ЕУ, досљедно прати заједничку вањску и безбједносну политику Европске уније и стопроцентно се усаглашава са одлукама и саопштењима Савјета Европске уније, што се, између осталог, односи и на санкције према Русији.”, саопштили су 28. фебруара за РСЕ из Министарства вањских послова Црне Горе.
Из МВП наводе да у сарадњи са ЕУ и НАТО савезницима помно прате дешавања у Украјини и осуђују ничим изазвану инвазију на Украјину од стране Руске Федерације.
“Придружили смо се санкцијама, јер је то начин путем којег можемо утицати и послати поруку да је у интересу цијелог свијета да се сукоби у Украјини зауставе.”, саопштили су из МВП.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала