- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Свитолина пред одустајањем – Потапова објавила саопштење

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаРуска тенисерка Анастасија Потапова
Руска тенисерка Анастасија Потапова  - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Елина Свитолина (Украјина) и Анастасија Потапова (Русија) по свему судећи неће одиграти меч првог кола турнира у Монтереју, пошто украјинска тенисерка не жели да се састане са Рускињом.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Свитолина је на друштвеним мрежама „запретила“ да ће се повући са турнира уколико челници женског тениса (WTA) не предузму нешто поводом тренутне ситуације.
Украјинска тенисерка у саопштењу је навела да очекује од кровне организације да следи правила Међународног олимпијског комитета, односно да не дозволи Русима и Рускињама да се такмиче под националним симболима своје домовине.
„Уколико се то не догоди нећу играти у понедељак у Монтереју, нити у будућности против било које тенисерке из Русије или Белорусије“, додала је Свитолина.
Иако је потпуно јасно да руски спортисти немају ништа са ситуацијом у Украјини, други такмичари настављају да уплићу политику у спорт.
ВТА се и даље није огласио, али зато јесте Потапова који је у свом саопштењу навела да би дете у њој, исто оно дете које се заљубило тенис, требало да настави да сања свој сан, а то је играње тениса.
„Као дете сам сањала да играм тенис без да сам замишљала да ћу бирати против кога ћу играти. Тешко је објаснити политичарима да за мене не постоји противник из друге државе, борим се за себе, за своју игру, за што бољи резултат. Нажалост, професионални спортисти постали су таоци тренутне ситуације“, написала је Потапова.
„Играње тениса је наш избор и наш сан, због тога свакодневно тренирамо и константно покушавамо да будемо бољи. Иако ми политика није позната, против сам туге, суза и рата. Мир уједињује свет. И, дете би требало да настави да сања“, додала је руска тенисерка.
Дуел између Свитолине и Потапове по распореду треба да се одигра у понедељак у 20 часова.
Предстоји нам цео дан да видимо да ли ће се ВТА огласити и ако то учини, шта ће бити решење.
„Мораћемо да поднесемо тужбу“ – Тарпишчев реаговао на одлуку ФИФА и УЕФА
Једини начин да се заустави „руски талас“ – Украјина хоће да га избаци из тениса
Најављена промена правила, Ђоковић на путу да добије још једно „зелено светло“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала