- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кривокапић: Избори једини излаз из политичке кризе

© Flickr / Спутњику уступила Влада Црне ГореПремијер Црне Горе Здравко Кривокапић
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Ванредни избори су једини излаз из постојеће политичке кризе у којој се нашла Црна Гора, оцјенио је премијер Здравко Кривокапић који је у Центру за европске студије лондонског колеџа „Сент Ентони“ одржао предавање на тему „Политика и етика”.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Кривокапић је боравио на Универзитету Оксфорд у друштву министра за економски развој Јакова Милатовића, иначе алумнисте овог престижног универзитета.
У оквиру предавања, премијер је нагласио нужност повратка етике у црногорску политику, напомињући да се, у црногорском случају, то може десити превасходно са новим људима, уз услов да они појединци који се баве политиком дужи низ година, а које не прате опипљиви резултати или их прате негативне политичке етикете, треба да се повуку са политичке сцене.
„Такви људи представљају главну препреку економског и демократског развоја Црне Горе”, рекао је Кривокапић.
Кривокапић је истакао како корупција, а нарочито политичка корупција, разара друштвено ткиво Црне Горе и удаљава је од европских вриједности.
Елаборирајући постојећу политичку ситуацију у Црној Гори, премијер је истакао да ванредни избори представљају једини одрживи излаз из постојеће политичке кризе у којој се нашла Црна Гора.
Премијер је додао и то да су промјена политичке културе и успостављање дијалога, без примјеса политичке трговине и корупције, једино могући са новим прогресивним снагама које истински, а не само декларативно и шарлатански, баштине европске вриједности.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала