- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милановић: Није подигнут степен приправности хрватске војске

© Фото : Youtube/MORH Ministarstvo obrane Republike Hrvatske/PrintscreenХрватска војска
Хрватска војска - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Хрватски председник Зоран Милановић демантовао је тврдње премијера Андреја Пленковића да је хрватска војска подигла степен приправности због ситуације у Украјини.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
У саопштењу кабинета Милановића напомиње се да садашње стање безбедности у Хрватској не захтева повећање приправности Оружаних снага Хрватске.

"Нити је Влада Хрватске предложила, нити је председник наредио повећану приправност Оружаних снага Републике Хрватске", наводи се у саопштењу и напомиње да, према Закону о одбрани, приправност Оружаних снага наређује председник, на предлог Владе Хрватске, преноси портал Индекс.

У саопштењу се додаје да је Милановић у сталном контакту са војним врхом Оружаних снага Хрватске и челницима безбедносно обавештајних агенција.
Истиче се и да према Закону о одбрани стање приправности подразумева мобилизацијске, организационе, безбедносне и друге и поступке који су потребни ради спречавања и уклањања опасности од напада на Хрватску и других опасности које угрожавају суверенитет, независност и територијалну целовитост Хрватске, грађана и имовине.
Пленковић је јуче после седнице Председништва и Националног већа ХДЗ рекао да је хрватска војска подигла степен приправности од уобичајеног стања с обзиром на глобалне околности.
"С посебном пажњом пратимо сва збивања у нашем суседству, југоистоку Европе. Никако не бисмо желели да дође до било какве дестабилизације ситуације у било којој од нама суседних земаља", рекао је Пленковић .
Хрватска војска - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
РЕГИОН
Хрватска војска подигла степен приправности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала