- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Амерички новинар помера границе када је у питању мржња према Јокићу /видео/

© AFP 2023 / JASON MILLERЛеброн Џејмс и Никола Јокић пре Ол-стар утакмице
Леброн Џејмс и Никола Јокић пре Ол-стар утакмице - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Ник Рајт, амерички новинар који ради на Фокс телевизији, помера границе када је у питању мржња према Николи Јокићу, иако упорно тврди да нема ништа против њега.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Рајт од прошле године не пропушта шансу да неосновано критикује српског кошаркаша, а то што Јокић није играо у завршници Ол-стар утакмице само му је дало још више материјала да поткрепи своје аргументе.
Јокић није играо у последњој четвртини Ол-стар утакмице, у тренуцима када се одлучивао победник, што је срамота када се узме у обзир да је актуелни МВП и топ 3 кошаркаш на свету.
То је дало Рајту за право да каже како је у праву када тврди да Јокић није међу најбољима на свету.
„Јокић је веома је добар кошаркаш, такође освојио је једну од 'најслабијих' МВП награда у историји. Прво се причало да ће Леброн освојити, па се повредио, исто је било и са Дурентом, Харденом, Ембидом... и на крају је Јокић освојио. Ове године ми је један паметан човек, који је једно време био и први човек НБА франшизе, рекао како би пре изабрао Јокића него Јаниса на Драфту, а онда смо имали Ол-стар драфт на ком је Јокић изабран тек на седмом месту“, рекао је Рајт и наставио да прича у даху.
„Затим имамо Ол-стар утакмицу. Знамо да кошаркаши желе да победе на тој утакмици, кад оно Јокић није био стартер у четвртој четвртини. Није био ни Јанис, али је брзо ушао у игру, потом и Дерозан, а све док је на другој страни био Џоел Ембид. И, тренер Монти Вилијамс је пре одабрао да игра без центра, него да му игра Јокић. И ја сам мрзитељ?“.
Рајт овде није у право из више разлога, а један од њих је да Вилијамс играо са центром, Џеретом Аленом, који је урадио одличан посао на Џоелу Ембиду.
„Монти Вилијамс, који је јако паметан, рекао је себи: 'Шта морам да урадим да бих победио? Морам да оставим Јокића на клупи. Седи, нећеш играти, жао ми је. Не желим више ниједном да чујем да је Јокић најбољи кошаркаш на свету. Да ли је међу десет, јесте. Да ли га поштујем, наравно. Али колико вам је потребно још доказа?“, упитао је Рајт.
Овакве речи наишле су на критике широм интернета, па је тако новинар „Бличер рипорта“ написао да се ради о кловну.
Колега у студију, Крис Брусар, рекао је Рајту да греши зато што се ипак радило о Ол-стар утакмици и да то што Јокић није играо и завршници не треба схватати као нешто много значајно.
„То је Ол-стар утакмица и није толико важно, то пропушташ. Џа Морент није играо у последњој четвртини, да ли ћемо рећи исто то у за њега, што си рекао за Јокића“, рекао је Брусар
„Ово није ударац за Јокића, сви га поштују“, додао је.
Сви осим Ника Рајта који је ликовао што Јокић није играо у завршници, увезавши са тим да Јокић није играо зато што са њим на терену екипа не би имала шансу за победу.
То је погрешно из толико углова, пошто треба само да погледате учинак Денвера у досадашњем делу сезоне, као и састав који је дошао до скора од 36 победе и 25 пораза.
Сраман однос Американца према Јокићу: „Баците ту глупу статистику у канту“ /видео/
Новинар опседнут Јокићем ликује због тога што је Србин „понижен“ /видео/
Амерички медији наставили да ниподаштавају Николу Јокића /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала