- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Забрана руских медија неприхватљива – надам се да неће постати и војни циљ

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаТелевизија РТ ДЕ на немачком креће са емитовањем
Телевизија РТ ДЕ на немачком креће са емитовањем - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Забраном руских ТВ канала и сајтова ЕУ спречава информисање сопствeних грађана што је неприхватљиво у савременоој цивилизацији и може да се обије о главу свима нама, каже у разговору за Спутњик новинар Владимир Радомировић.
Цензуре, забране и брутално гашење руских медија по свету, Радомировић који је и бивши председник УНС, сматра недопустивим, јер, каже, ако немамо приступ информацијама из свих извора, онда нисмо у могућности да слободно изразимо оно што мислимо нити да формирамо своје мишљење.

Страшан злочин

Србија, сматра, треба да остане на позицији на којој јесте у смислу да су сви садржаји доступни и да можемо да гледамо, слушамо и читамо све информације које долазе како из западних тако и руских и украјинских извора.
Само на тај начин, уверен је, могуће је склопити мозаик.
Драстичнија ситуација од ове којој данас присусутвујемо, подсећа, била је током бомбардовања СР Југославије када је РТС проглашен легитимним војним циљем, а у нападу убијено 16 и рањено на десетине колега. То је био страшан злочин, за који, како каже, до данас нико није одговарао.

Медији као америчке мете

Овај преседан је, подсећа отворио врата и за друге, па је касније два пута нападнута и Ал џазира од исте стране у сукобу – од Американаца.
„Надам се да медији неће постати легитими војни циљ као што је то био РТС деведесетих година. У време када сам био председник УНС поводом 20 година од напада на РТС организована је међународну конференцију којој су присусутвовали и руски и амерички и европски новинари који су разговарали на тему заштите новинара“
Лого телевизије РТ - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
РУСИЈА
ЕУ забранила емитовање Спутњика и РТ-а на својој територији
Прочитајте још:
Матија Бећковић о гашењу руских медија
Дачић о забрани Спутњика и РТ
Вулин о забрани руских медија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала