- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Оператер „Северног тока 2“ проглашава банкрот

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода "Северни ток 2" у Немачкој
Изградња гасовода Северни ток 2 у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Швајцарска компанија „Норд стрим 2АГ“, оператер „Северног тока 2“, ће прогласити банкрот, изјавила је представница кантона Цуг у коме се налази седиште компаније Силвија Таљман Гут за швајцарску телевизију СРФ. Компанија је објавила и да ће свих 106 запослених добити отказ.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Према њеним речима, компанија је постала несолвентна због америчких санкција и додала да компанија „Норд стрим 2АГ“ за сада није објавила банкрот.
Министарство финансија САД је 23. фебруара увело санкције против компаније „Норд стрим 2АГ“ и њеног извршеног директора Матиаса Варнига. Поред тога, министарство је објавило генералну лиценцу која прописује да се све операције са компанијом „Норд стрим 2АГ“ заврше до 2. марта 2022. године.
Како је данас изјавио министар економије Немачке Роберт Хабек током посете Сједињеним Америчким Државама, у блиској будућности „Северни ток 2“ неће бити сертификован и пуштен у рад.
Изградња гасовода Северни ток 2 у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
РУСИЈА
Немачки министар: „Северни ток 2“ неће бити сертификован, Берлин водио наивну политику према Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала