- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Полиција подиже ограду око америчког Конгреса /видео/

© Tanjug / AP/Jose Luis MaganaУклањање ограде око Капитола у Вашингтону
Уклањање ограде око Капитола у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Америчка полиција подићи ће ограду око здања Конгреса у Вашингтону током говора који 1. марта треба да одржи председник САД Џо Бајден.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Шеф полиције Капитола у Вашингтону Том Менџер рекао је да ће ограда око Конгреса бити подигнута „из опреза“, као и да се то чини „у сарадњи са тајном службом САД“.
Ограда је око Конгреса подизана и 6. јануара прошле године, на дан протеста присталица бившег председника САД Доналда Трампа, када је дошло до немира у Вашингтону, а потом поново у септембру прошле године, када су одржавани протести у знак подршке оптуженима за нереде 6. јануара.
„Наша је дужност да штитимо Конгрес, Капитол и законодавни процес. У светлу предстојећег годишњег говора о стању нације председника Бајдена и могућности демонстрација у наредним недељама, радимо заједно са федералним, државним и локалним снагама безбедности на превенцији било каквог ометања рада Конгреса“, рекао је Менџер.
Амерички медији наводе да је један од разлога за могуће немире и долазак конвоја камионџија који се противе строгим мерама против ковида.
Полиција Капитола навела је и да ће у уторак 1. марта већи број улица бити затворен, али и да то нема везе са могућим доласком камионџија.
Национална гарда САД саопштила је како је око 700 њених припадника у приправности да помогне локалним властима Вашингтона у случају демонстрација.
Гувернер Флориде Рон Десантис написао је на Твитеру како је Бајденова администрација од њега тражила да пошаље Националну гарду те државе у Вашингтон, али је он то одбио.
Протест у Вашингтону испред зграде Конгреса - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2021
Четворо мртвих на протесту у Вашингтону, туча, пуцњава и упад у Конгрес /видео, фото/
Протест камионџија у Канади - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
СВЕТ
Како су камионџије промениле Канаду — за свега две недеље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала