- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија упутила протесну ноту Америци: Одговорни сте за безбедност руске амбасаде у Вашингтону

© Sputnik / Алексей Агарышев / Уђи у базу фотографијаУлаз у амбасаду Русије у Вашингтону
Улаз у амбасаду Русије у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков је на састанку са америчким амбасадором у Москви Џоном Саливаном упутио протесну ноту у вези са непријатељским поступцима испред амбасаде Русије у САД и због тога што америчка полиција није реаговала у низу догађаја.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
„Амбасадору је изражен одлучан протест због непријатељских поступака поред дипломатских представништва Русије у САД, као и због тога што америчка полиција није реаговала у низу догађаја, а одговорна је за безбедност страних амбасада“, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.
Осим тога, Рјабков је предао америчком амбасадору захтев да се предузму мере у циљу безбедности руских институција у иностранству.
„Предат је захтев да се хитно предузму исцрпне мере за обезбеђење интегритета руских институција, заштите живота и здравља њихових сарадника и чланова породица у складу са међународним обавезама Вашингтона“, информисали су у Министарству спољних послова Русије.
Министарство је такође указало да су покренута и нека друга билатерална питања, међу којима и она из војно-политичке сфере.
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
РУСИЈА
Америка уводи санкције против Руског фонда за директне инвестиције и његовог шефа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала