- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Транзит гаса преко Украјине на максимуму, „Јамал-Европа“ ради у аверсу

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаГасно чвориште компаније "Гаспром"
Гасно чвориште компаније Гаспром - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Транзит руског гаса преко украјинске територије 1. марта одржава се на максималним вредностима према уговорним обавезама „Гаспрома“, док се кроз гасовод „Јамал-Европа“, периодично настављају директне испоруке, следи из података оператора гасног транспортног система.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Према информацијама на сајту „Оператора ГТС Украјине“, пријаве за испумпавање гаса преко гасних мерних станица „Суџа“ и „Сохрановка“ из Русије на дан 1. март износе 109,3 милиона кубних метара. То одговара максималним уговорним обавезама „Гаспрома“ за ову годину. Транзит руског гаса је од краја прошле недеље близу ових вредности.
Испоруке руског гаса у Европу - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
РУСИЈА
Колико европске земље купују руског гаса
У међувремену, током ноћи се гасовод „Јамал-Европа“ враћао на аверс. Физички ток гаса ишао је директно преко Пољске у Немачку од 2 сата после поноћи и вероватно је трајао до почетка новог гасног дана, односно 8 ујутро по московском времену 1. марта, види се из података немачког оператера „Gascade“.
„Гаспром“ није резервисао капацитете за транзит гаса преко овог гасовода кроз Пољску за фебруар, па сада има могућност да користи само дневне и унутардневне краткорочне резервације. Истовремено је компанија наставила директне испоруке преко гасовода „Јамал-Европа“ 26. фебруара, први пут од децембра.
Вентил на гасоводу у гасној транспортној станици у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
СВЕТ
Скок цене енергената: Европа ће схватити да без руског гаса не може да функционише /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала