- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Колосална маса антируских лажних вести, иза свега стоје специјалне службе НАТО

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова  - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Иза антируских лажних вести у вези са руском војном операцијом у Украјини стоје специјалне службе НАТО, изјавила је представница руског Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
„Колосална маса фејкова… Сада све то попуњава наш информациони простор. Шта више хоћу да кажем да иза свега тога стоје праве специјалне службе, не неке измишљене … То је колосално супротстављање којим се руководи и диригује из Брисела. То је несумњиво инфраструктура НАТО “, рекла је она за ТВ „Русија 24“.

О западним санкцијама

Москва није још осмислила све узвратне мере на санкције Запада, рекла је Захарова.
„Санкције ће бити као бумеранг, удариће и већ ударају по њиховим сопственим земљама не само у виду наших контрамера, од којих многе још нису осмишљене, већ због тога што је свет повезан, економија глобализована и наша заједничка економска и финансијска делатност не може да не трпи последице ако се једном делу света наноси апсолутно дивљачки удар од другог дела света “, рекла је она.
Према речима Захарове, колективни Запад руши читаву постојећу међународно-правну основу.
Санкције Запада су аморалне, додала је она.
Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине. Председник Русије Владимир Путин је у телевизијском обраћању Русима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“ и да су се народне републике Донбаса обратиле Русији са захтевом за помоћ.
Према речима руског лидера, сва одговорност за крвопролиће биће на савести владајућег режима у Украјини. Он је позвао украјинску војску да не поштује злочиначка наређења украјинских власти, да положи оружје и оде кући.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова. - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
РУСИЈА
Захарова: Европа води економски рат против Русије 800 година
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала