- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић објаснио зашто је одбио Хрватску /видео/

© Фото : АБА лига / Партизан НИС / Драгана СтјепановићЖељко Обрадовић – тренер Партизана
Жељко Обрадовић – тренер Партизана - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Жељко Обрадовић, прослављени српски тренер, рекао је да одбио понуду Кошаркашког савеза Хрватске из простор разлога, односно зато што више нема намеру да буде селектор ниједне репрезентације.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Жељко Обрадовић дао је обећање пре седманаест година, након што је доживео неуспех са репрезентацијом Србије на домаћем терену, на Европском првенству.
Зарекао се и дан-данас држи обећање, што је открио и у разговору за хрватски Индекс.
„За Дина (Рађу) бих многе ствари урадио, јер је он мој велики пријатељ. Али, та ситуација, сигурно не. Из простог разлога, када сам завршио са репрезентацијом своје земље, рекао сам да никада ниједну другу репрезентацију не бих могао да тренирам. Не бих могао да другу селекцију водим против моје земље. Не бих могао. Имао сам много понуда, све сам их одбио, а једини разлог је био тај. Не зато што је Хрватска, кажем, имао сам понуде многих репрезентација, али та опција за мене не постоји“, рекао је Обрадовић.
Хрватска репрезентација већ годинама се налази у великом проблему, а није да не поседује добре кошаркаше, већ једноставно не постоји систем.
„Репрезентација Хрватске, да је комплетна, била би веома озбиљна. Као што би и све остале биле много озбиљније. Многи играчи не играју, из разноразних разлога. Волео бих да се људи уједине у европској кошарци и да се направи календар добар за играче. Повећан је број утакмица, играчи играју различита такмичења... Све то изискује огроман напор и они немају за опоравак“, рекао је ЖОЦ.
Јокић доминирао па чуо лепе вести: Србину коначно стиже добро познато појачање
Ђорђевић о поздравима у Београду: Увек ме дочекају на овај начин
Пешић: Није нам било лако да победимо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала