- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Терзић о „Гаспрому“: Захтев УЕФА би био сулуд

© Sputnik / Лола ЂорђевићДиректор ФК Црвена звезда Звездан Терзић
Директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Звездан Терзић, генерални директор Црвене звезде, рекао је да се нада да УЕФА неће затражити од клуба да скине натпис спонзора Гаспром због ситуације у Украјини.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
„Нисмо добили захтев да скинемо натпис 'Гаспром' са дреса и искрено се надам да до тога неће доћи. То би био сулуд захтев. Компанија Гаспром је уз Црвену звезду од 2010. године. Била је уз клуб и када је претио 'кључ у браву'. Можда Црвена звезда тада није ни заслуживала таквог гиганта каквог је добила, али да га није било питање је да ли би клуб био данас овде где јесте. Људи који воле Звезду никада неће заборавити шта је та компанија урадила за клуб“, рекао је Терзић у гостовању на К1 телевизији.
Због руске специјалне војне операције, у циљу демилитаризације Украјине, сведоци смо уплива политике у спорт, те се широм света спроводе казнене мере против клубова и спортиста из Русије.
ФИФА и УЕФА су суспендовали репрезентацију Русије и клубове, а санкције трпе и спонзори попут Гаспрома и ВТБ банке.
Шалке је већ отказао спонзорство Гаспрому, Евролига је „замрзла“ сарадњу са ВТБ-ом, а Звезда се нада да неће бити приморана на исто.
„Не интересује ме да ли ћу трпети последице за овакве изјаве, мене занима само интерес Звезде, али не могу да се сложим са тим што су урадили УЕФА и ФИФА, не разумем на основу чега су то урадили? Русија је подржала Србију када јој је било јако тешко. Као суперсила стала је у заштиту Србије и ако имамо етички кодекс, то не смемо да заборавимо. Тренутно се води политика двоструких стандарда, али да не идемо у политику. Свим спортистима је жао због сукоба и цивилних жртава, али хоћу да кажем само да је УЕФА пожурила са својим одлукама“, додао је генерални директор Звезде.
Црвено-беле десетог марта очекује гостовању у Глазгову против Ренџерса у осмини финала Лиге Европе, а седам дана касније на програму је реванш у Београду.
Стојковић најавио дугу каријеру: Обарам све рекорде!
„Мораћемо да поднесемо тужбу“ – Тарпишчев реаговао на одлуку ФИФА и УЕФА
Фудбалски савез Русије: Одлука је супротна нормама и принципима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала