- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амбасада Русије: Нисмо добили од пољских власти информацију о одузимању имовине

© AP Photo / ALIK KEPLICZПоглед на Стари град у Варшави
Поглед на Стари град у Варшави - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Амбасада Русије у Пољској није добила званичну информацију пољских власти о конфискацији непокретности у Варшави, саопштио је Спутњику амбасадор Русије Сергеј Андрејев.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).

„Ми, као и раније, нисмо добили информацију пољске стране нити документацију која би то оправдала. Када је добијемо онда ћемо је проучавати“, рекао је Андрејев.

Руски амбасадор је навео да је „суштина питања одавно и јако добро позната“.
„Међу руском и пољском страном постоје несугласице које се тичу дипломатских непокретности које ми овде имамо и коју Пољска има у Русији. По тим питањима се већ дуги низ година воде преговори. Ми смо рачунали на то да ће се након тих преговора доносити одлуке које ће уједно и бити садржане у споразуму. Међутим, пољска страна је, очигледно, због ескалације у Украјини, предузела такав оштар корак“, појаснио је он.
Андрејев сматра да школе при амбасади Русије у Варшави могу и даље да раде.
„Видећемо како ће се ситуација надаље развијати. Рачунамо на то да неће бити препрека за рад школе. Ускоро ће и крај школске године, деца морају да уче“, закључио је руски амбасадор.
Раније је било саопштено да је Пољска почела процес одузимања руске имовине у Варшави, укључујући и школе при амбасади Русије.
Руска амбасада у Варшави - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
РУСИЈА
Пољска почела процес одузимања руске имовине у Варшави
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала