- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Цена угља оборила је нови рекорд

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаУтовар угља у вагоне у руднику "Бачатски"
Утовар угља у вагоне у руднику Бачатски - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Цена угља достигла је цену од 400 долара за тону што је нови рекорд на тржишту. Поред угља и цене нафте и гаса су убрзале раст последњих дана, а Пољска планира да уведе и ембарго на руски угаљ.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Премијер Пољске Матеуш Моравецки је након састанка са председником Европског савета Шарлом Мишелом изјавио да Пољска планира да по хитном поступку уведе ембарго на руски угаљ, само још чека одлуку Европске комисије.
Подсетимо, светске цене нафте убрзале су раст за 7,5 одсто, цена марке „Брент“ премашила је 113 долара по барелу први пут од 30. јуна 2014, следи из података о трговању.
Цена гасних фјучерса у Европи порасла је у среду већ за скоро 60 одсто и обновила историјски максимум – сада износи 2.226 долара за хиљаду кубних метара, следи из података са лондонске берзе „ИЦЕ фјучерс“.
Налазиште нафте у Краснодарском крају Русије - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Цена нафте расте ─ оборен рекорд из јуна 2014.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала