- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ДНР: Украјински националисти спремају провокацију у Маријупољу

© Sputnik / Сергей Аверин / Уђи у базу фотографијаПрипадник Народне милиције ДНР на контакт-линији
Припадник Народне милиције ДНР на контакт-линији - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Украјински националисти припремају провокацију у Маријупољу, тако што доводе становништво у фабрику у том граду и постављају војну опрему у њеној близини, саопштила је Народна милиција ДНР.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
„Према оперативним информацијама добијеним у граду Маријупољу, на територији погона 'Азовстал', командант специјалног одреда 'Азов' 12. оклопне јединице Националне гарде Украјине припрема масовну провокацију која би довела до смрти цивила“, преноси Народна милиција ДНР у Телеграму.
Наведено је да се цивилно становништво доводи на територију фабрике 'Азовстал'. Људи се уводе у миниране радионице и канцеларије, а војна опрема је размештена у дворишту предузећа.
„У случају пробоја јединица Оружаних снага Руске Федерације у одбрани града Мариупоља, националисти планирају да минирају зграду фабрике, како би потом оптужили руску страну за убијање цивила и уништавање инфраструктуре артиљеријом“, наведено је у извештају.
У 34. школи у Маријупољу националисти као таоце држе више од 60 цивила, међу којима су више од половине жене и деца. Ту насилно доводе све грађане који су покушали да напусте град хуманитарним коридорима, саопштила је ДНР.
Портпарол Народне милиције ДНР Едуард Басурин је претходно рекао да руска војска не улази у Маријупољ, али да украјинска војска сада блокира излазак становника хуманитарним коридорима из града.
Он је нагласио је да нико неће отварати ватру на стамбене четврти у том граду.
Донбас - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
РУСИЈА
Русија: ЛНР преузела контролу над још седам насељених места
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала