- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Лавров упознат са кршењем Устава БиХ

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је руског министра спољних послова Сергеја Лаврова упознао са понашањем друга два члана Председништва БиХ, Шефика Џаферовића и Жељка Комшића, и са њиховим ставом којим крше Устав БиХ.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Додик је новинарима, након седнице Председништва БиХ коју је напустио јер није прихваћен његов захтев да у дневни ред буде уврштена тачка у вези са украјинском кризом, рекао да је Лавров истакао да се мора поштовати Дејтонски мировни споразум, те да Русија поштује међународно право.
„Видим да је овде хистерија због тог разговора, а у истом дану је председник Француске Емануел Макрон разговарао са председником Русије Владимиром Путином и није било хистерије у Сарајеву“, рекао је Додик и додао да се у Сарајеву не може приметити да се исто односи и према ставу Турске у вези са ситуацијом у Украјини.
Додик је подсетио да је пре десет година ЕУ говорила да ће примити БиХ, те да и сада стоји иза тога иако је мишљења да би то било примање „болесника који се не може излечити“.
„Нема инфузије, чак ни у ЕУ смишљене, да би могла овога болесника /БиХ/ да спаси“, рекао је Додик.
Он је рекао да ЕУ мисли озбиљно, она би БиХ интегрисала пре десет или 15 година и покушала унутра да моделира.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала