Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Драма српских камионџија: Украјинци нас држе као таоце, говоре да ћемо, ако нас пусте, убијати децу

© Sputnik / Виктор Толочко / Уђи у базу фотографијаКамиони
Камиони - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Док су, на срећу, 24 возача камиона из Србије, која су била на прелазу Ђаково, безбедно напустила Украјину и стигла на границу Румуније, за седморицу превозника драма још траје.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Владимир Белић (24), превозник из Чачка, са још тројицом колега из Србије већ готово недељу дана не успева да изађе из Украјине и домогне се Србије. Налазе се на граници са Пољском, на прелазу Јагодин. Под великим су притиском, у константном страху и стрепњи да ли ће извући живе главе.
„Ситуација је језива. У камионима смо нон-стоп, а осим наших, задржано је и неколико десетина белоруских, руских возила. Униформисани, наоружани украјински војници, или цариници, нисам сигуран, нас непрестано претресају, испитују ако изађемо из камиона и на неки минут, а на наша питања шта намеравају са нама и до кад, ћуте. Говоре нам да нас држе, јер ћемо се, ако нас пусте, придружити руским војницима и убијати украјинску децу. Држе нас дословно као таоце. Говорили су да је проблем роба коју возимо, али није ни то проблем, јер смо им рекли да узму и камионе и робу, само да нас пусте. Ми превозимо робу, то је наш посао, страшно је ово што нам се дешава“, каже Белић за „Новости“.
Како каже, колега из Украјине им је доставио воду и храну, па су за неко време сигурни, али да је психички притисак превелики.
„Врло је напето и много нам значи подршка Кризног штаба Привредне коморе Србије, са којима смо на вези 24 часа“, каже он и додаје да са друге стране, не осећају подршку наше амбасаде у Украјини.
„У овом моменту не видим никакав излаз и како ћемо се извући одавде“.
Камиони - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
СРБИЈА
Камионџије из Србије заробљене на граници, Украјинци их не пуштају у Румунију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала