- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Густ дим над зградом новозеландског парламента, сукоб полиције и демонстраната /фото, видео/

© Фото : Твитер/Agent JНови Зеланд, сукоб полиције и демонстраната
Нови Зеланд, сукоб полиције и демонстраната - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Густ црн дим надвио се над зградом новозеландског парламента, а сирене су се огласиле у моменту док су демонстранти који протестују против обавезне вакцинације палили шаторе, душеке и столице, јавља АП.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Полиција Новог Зеланда разбила је камп који су демонстранти први пут поставили пре више од три недеље.
Како се наводи, полиција је поново преузела контролу над зградама парламента, иако је на десетине демонстраната остало у оближњим улицама, а неки су гађали полицајце.
Неки демонстранти су се сукобили са полицијом и користили млеко како би очистили очи од бибер спреја.
Полиција је одвукла око 300 аутомобила, комбија и камиона којима су демонстранти блокирали улице.
"Била сам љута и тужна. Да видите парламент, ваш парламент, наш парламент оскрнављен на тај начин, уништено је и дечије игралиште од мале групе илегалних демонстраната", рекла је премијерка Џасинда Ардерн.
Она је поручила да, без обзира на протесте и насиље које се дешава, то неће редефинисати одговор владе на пандемију корона вируса.
Арден је рекла да је протест био подстакнут дезинформацијама и теоријама завере, као и да се на протесту проширио корона вирус и да су неки демонстранти хоспитализовани.
Демонстранти су у саопштењу навели да су уједињени у жељи да се одлука о обавезној вакцинацији повуче и сматрају да треба да доносе сопствене одлуке у вези са здрављем, без принуда и казни.
Истичу да се већина демонстраната добро понашала и да је одабрала камп као последње средство након што су друге опције за дијалог поништене.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала