- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Украјински неонацисти биће кажњени за ратне злочине

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПортпарол руског председника Дмитриј Песков
Портпарол руског председника Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Руске власти ће казнити украјинске неонацисте за ратне злочине, којима је Европа била лојална, и ликвидирати националистичке батаљоне, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).

„Знате да тамо делује огроман број националистичких војних формација. ‘Бандеровци’, обични националисти, батаљони и тако даље. Наравно, морамо их се отарасити“, одговорио је Песков на захтев да објасни шта треба да предузму украјинске власти да би се обезбедила „денацификација“ коју захтевају руске власти.

Према његовим речима, ради се о „правим неонацистима“ који су мучили и стрељали људе на југоистоку Украјине, али нису добили одговарајућу осуду ни од Украјине ни од европских земаља.
„Тада, нажалост, нисмо видели такво јединство Запада. Нико га није видео. Посланицима Европског парламента из неког разлога није пало на памет да устану у знак протеста против убистава ових људи на југоистоку земље. Али, нажалост, неко мора да казни те људе“, рекао је Песков.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Донбас - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
РУСИЈА
Русија: ЛНР преузела контролу над још седам насељених места
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала