- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Напитак који чисти крв: Три шоље дневно снижавају лош холестерол

© PixabyДевојка
Девојка  - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
При високим вредностима ЛДЛ холестерол се акумулира у крвним судовима, стварајући масне наслаге. Временом оне расту и отежавају проток крви кроз артерије, повећавајући ризик од срчаног и можданог удара и васкуларне деменције.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Здрава и уравнотежена исхрана, с мало засићених масти, препоручује са особама с високим холестеролом. Нутриционисти посебно препоручују да кравље млеко замените овсеним како бисте смањили ниво лошег холестерола у крви.
Истраживачи са Универзитета у Лунду надзирали су 66 мушкараца са високим холестеролом у периоду од пет недеља дозвољавајући им да пију овсено млеко. Налази доказују да конзумирање три шоље (750 мл) овсеног млека дневно током пет недеља смањује укупни и ЛДЛ холестерол за 3-5 процената.
Према Британској фондацији за здравље срца, овсено млеко садржи овсене бета-глукане који помажу у одржавању нормалног нивоа холестерола. Чаша овсеног млека од 250 мл, на пример, обезбјеђује 1 г бета-глукана. Док чинија каше, припремљена са 40 г овса, може да обезбеди 2 г бета-глукана.
Овсено млеко, када је незаслађено, може бити одлична алтернатива за спречавање или решавање високог холестерола, јер има мало масти, али и протеина, преноси Б 92.
Бели лук - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
ДРУШТВО
Једноставан напитак од белог лука регенерише организам за седам дана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала