- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Оператор „Северног тока 2“ демантовао извештаје о банкроту

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаГрадилиште гасовода "Северни ток 2"
Градилиште гасовода Северни ток 2  - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Оператор гасовода „Северни ток 2“, швајцарска компанија „Норд стрим 2“, демантовала је извештаје медија о свом банкроту.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
„Не потврђујемо медијске извештаје да је компанија ‘Норд стрим 2’ започела стечајни поступак. Компанија је у овом тренутку само обавестила локалне власти о принудном раскиду кадровских уговора због санкција које су ‘Норд стриму 2 АГ’ увеле Сједињене Америчке Државе“, наводи се у саопштењу компаније.
Раније је представница кантона Цуг, где се налази седиште компаније, Силвија Талман-Гут, изјавила да „Норд Стим 2 АГ“ још није поднео захтев за банкрот. Истовремено, компанија је обавестила кантоналне власти да је отпустила све запослене, укупно 106 особа.
Министарство финансија САД је 23. фебруара увело санкције против компаније „Норд стрим 2АГ“ и њеног извршеног директора Матиаса Варнига. Поред тога, министарство је објавило генералну лиценцу која прописује да се све операције са компанијом „Норд стрим 2АГ“ заврше до 2. марта 2022. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала