- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Поднет извештај против 23 особе осумњичене за геноцид над Србима у БиХ

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVIC /Српско гробље
Српско гробље - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Полиција у Требињу поднела је Окружном тужилаштву у овом граду извештај против 23 особе осумњичене да су током ратних дејстава планирале и организовале напад против цивила српске националности у општини Коњиц и да су починили геноцид.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Из Полицијске управе Требиње саопштено је да је извештај поднет против особа чији су иницијали Р.Х, С.Х, М.П, С.К, Н.Х, З.З, З.А, Ш.Н, Н.Б, З.Д, Е.Ж, М.Д, Љ.Ш, Ж.М, С.Х, А.И, Ј.Д, С.Ћ, Ј.Г, Х.Д, З.М, Е.Л. и Р.Д.
„Пријављена лица осумњичена су да су у својству одговорних лица, за подручје општине Коњиц, а по претходном договору са надређеним, у периоду 1992-1995. године, током трајања ратних дејстава, сами или скупа планирали и организовали систематичан напад, усмерен против цивилног становништва српске националности“, наводи се у саопштењу, преноси РТРС.
Ове особе осумњичене су да су починиле кривично дело геноцид, кривично дело ратни злочин против цивилног становништва и уништавање културних и историјских споменика.
Извештај је поднет у сарадњи са припадницима Управе за борбу против тероризма и екстремизма, Републичким центром за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Републике Српске и Удружењем жена жртава рата Републике Српске.
Спутњик цензура - илустрација  - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
СРБИЈА
Поштовани пратиоци, под ударом смо бруталне цензуре – ево како да будете уз нас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала