- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Абрамович продаје гиганта, цена – 2.400.000.000 долара

© REUTERS / John SibleyРуски олигарх Роман Абрамович
Руски олигарх Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Роман Абрамович, дугогодишњи власник Челсија, планира да прода лондонски клуб, а један од главних кандидата је бизнисмен Хансјорг Вајс, потврдио је милијардер из Швајцарске.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Абрамович је због прогона из Велике Британије, а услед руске специјалне војне операције, у циљу демилитаризације Украјине, одлучио да ступи са свих функција у Челсију.
Руски олигарх отишао је и корак даље, те је питање времена када ће продати клуб од ког је направио светског гиганта, вишеструког шампиона Премијер лиге, освајача Лиге Европе, Лиге шампиона...

Цена?

Права ситница – 2,4 милијарде долара. Челси је актуелан шампион Европе, клуб са једном од најбољих инфраструктура у Европи, и цена је у складу тржиштем.
Абрамович је за деветнаест година у клубу уложио и више од поменуте цифре, а многи специјализовани портали, за процену вредности фудбалских клубова, управо процењују Челси на око 2,4 милијарде долара.
„Абрамович покушава да прода све своје виле у Енглеској и такође жели да се што је пре могуће реши Челсија. Ја и још три особе добили смо понуду у уторак од Челсија да откупимо клуб од Абрамовича. Морам сада да чекам четири до пет дана. Абрамович тренутно тражи превише. Знате, Челси му дугује 2,4 милијарде евра, али они немају тај новац“, рекао је Вајс.
Роман је пре неколико дана дао Челсијевој добротворној фондацији право на вођење клуба, али је и даље остао власник клуба.
Због ситуације у Украјини и великих притисака које трпи као Рус на тако важној позицији, вољан је да прода клуб, међутим, само под овим условима.
Богатство Хансјорга Вајса процењује се на око четири милијарде евра, а исто је стекао у медицинској индустрији.
Роман Абрамович препустио вођење Челсија повереницима
Русији одузета организација Светског првенства
Потапова без руских обележја изгубила од Свитолине /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала