- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Спортски геноцид!“ – оштра реакција из Русије на одлуке

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаОлимпијски кругови на згради Олимпијског комитета Русије у Москви
Олимпијски кругови на згради Олимпијског комитета Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Удружење руских спортиста је објавило саопштење у ком је одлуке о суспензији руских и белоруских спортиста назвало спортским геноцидом.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Извршни одбор Међународног олимпијског комитета је раније препоручио спортским федерацијама да забране такмичење Руса и Белоруса.
Како је наведено, таквом одлуком МОК реагује на дешавања у Украјини.
„Спорт је увек био амбасадор мира и добре воље, креирао је могућности и помагао да се реше конфликти. То је мисија модерног олимпијског покрета. Мислили смо да је то тако, а онда су Међународни олимпијски комитет и друге међународне спортске федерације, без икаквих легитимних основа и уз кршење свих регулаторних докумената, одлучили да ускрате руским и белоруским спортистима легално право да учествују у такмичењима“, наводи се у саопштењу.
Како се истиче, пред очима светске јавности, зарад политичких разлога, дешава се трагична деструкција олимпијске породице.
„Категорички се противимо спортском геноциду руских и белоруских спортиста. Ми ћемо упутити жалбе свим одговорним и укљученим индивидуама и организацијама. Промените своје одлуке! Са историјске тачке гледишта, такве одлуке су катастрофалне за олимпијску породицу и јасно стављају до знања да ниједан спортиста данас не може да буде сигуран у заштиту и гарантовање права. Ако у садашњости не можемо да успоставимо заједништво и разумевање, онда у блиској будућности очекујемо негативне последице ове конфронтације“, истиче се у саопштењу.
Артјом Дзјуба – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
СПОРТ
Руски капитен одговорио на гнусне увреде
Легендарни фудбалер Дејан Савићевић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
СПОРТ
Савићевић о санкцијама за Русе: Југославија је исто доживела 1992. године
Женска тениска репрезентација Русије слави пласман у финале Били Џин Кинг купа - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
СПОРТ
Рестрикције за Русију и Белорусију – без застава и химни
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала